Archive for December, 2013

РК Варна и приятели от клуба направиха дарения на стойност 5000 USD в Годишния фонд на Фондация Ротари. Половината от дарените с редства ще се върнат в дистриктния фонд след три години.

На 13.12.2013 г. ротарианската общност отбеляза настъпването на коледните и новогодишни празници с традиционен благотворителен бал. На бала присъстваха ротарианци, членове на инеруил, ротаракт, интеракт, техни партньори, приятели и гости.

Избор на президент и борд на РК Варна

На 25.11.2013г. се проведоха избори за борд на на клуба и президент.

-         Номини президент 2015/2016г – Симеон Симов  ;

-         Борд 2014/2015 в следния състав:

Вицепрезидент – Симеон Симов;

Секретар – Николай Петров;

Касиер – Живко Александров;

Церемониал майстор – Евгений Витанов.

 

27 ноември 2013, 13:21 | VarnaUtre.bg
  • Снимка:
    © Varnautre.bg/Архив

     

Община Варна е длъжник на културата, заяви кметът Иван Портних

Ламбрин Сотиров – издател и основател на музея на старата фотография – „Стара Варна“, бе избран за председател на обществения съвет по култура към община Варна. Вторият номиниран от присъстващите на заседанието бе Димитър Трайчев – арт директор на студио за графичен дизайн „Сталкер“.

Промяна на състава на обществения съвет по култура чрез въвеждане на ясни критерии за членство в него, избиране на правилник за работа и създаване на експертен съвет, са част от реформите, които обяви Ламбрин Сотиров. „Вярвам, че нашият съвет ще се превърне в мотор за развитието на варненската култура, защото по време на предишното управление тя нямаше лице, липсваха стимули за качествени произведения, имаше един вакуум, който не се отрази добре на културния живот на града“, каза той.

Участниците в срещата обсъдиха и предложенията общественият съвет да излиза със становища за проектите, които кандидатстват за финансова подкрепа от общината. Те ще бъдат изпращани до ресорната дирекция и до кмета. „Ние имаме право да даваме препоръки, ако не бъдат приети от администрацията, ще искаме мотивация за това“, поясни Ламбрин Сотиров. Той сподели и други задачи, по които ще се работи – търсене на средства за култура извън общинската хазна, както и съкращаване на бюрократичните процедури.

„Община Варна е длъжник на културата“, заяви кметът Иван Портних и припомни, че предишната управа е отказала проект за 800 000 лв. за провеждане на иновативни културни събития. „Имате моето уверение, че ще вземаме под внимание вашите решения, ще се опитаме да заделим и повече средства за култура в бюджета за догодина“, допълни той.

1401284_10201929019900704_493881814_o (1)

На 26.11.2013 г. Ротарианската общност от град Варна  се срещна с кмета на града г-н Иван Портних. На срещата се потвърди ангажимента на кмета за съдействие при реализиране на проекти на клубовете .